25/09/2024
Koorijuhtimine on amet - kohtumised Omavalitsusliitude ja Koolijuhtide Ühendustega

"Kuidas saame koos tagada koori- ja tantsujuhtide tuleviku", on Eesti Koorijuhtide Liidu ja Eesti Rahvatantsu ja Rahvamuusika kampaania käesoleval sügisel et tutvustada koori- ja tantsujuhi ameti nüansse ja peamisi ametiülesandeid ning rääkida koorijuhi elementaarsetest vajadustest. 

 

Septembrist-detsembrini on plaanis kohtuda kõikide omavalitsusliitude ning koolijuhtide ühendustega üle terve Eesti! Kohtumiste eesmärk on rääkida nii koorijuhtide palkadest, kui ka sellest mida saaksid tööandajad ära teha selleks, et koorijuhid oma töökohtades oma tööd hõlpsamalt läbi viia saaksid. Olgu need siis tingimustele vastav prooviruum, väljasõitudeks tööandja toel organiseeritud transport, koorijuhi kaasamine valla või kooli kultuurielu korraldamisse või ka näiteks tööandja toetus laulupeoprotsessis. 

 

Katsume kummutada arusaama et koorijuht teeb koori hobikorras või harrastusena, tuletame meelde et koorijuht on omaala professionaal ja kõrgharitud muusik ning leiame ühiselt võimalusi vallasiseselt koorijuhte märgata ja nende tööd austada. 

 

Kampaania sõnum on "Koorijuhtmine on amet"